Skład Tranu OLAVA®

Tran OLAVA® - SKŁAD
1140 mg naturalnego oleju z wątroby dorszy poławianych w Morzu Norweskim i wodach otaczających, który jest jedyny naturalnym *źródłem witaminy „A”, substancji regulatorowej organizmu człowieka, niezbędnej w strukturach układów odpornościowego i krwiotwórczego, skóry i oczu, błon śluzowych jamy ustnej, przewodu pokarmowego, śródbłonka naczyń krwionośnych. Naturalny Tran zawiera jeszcze niewielkie ilości nnkt* EPA + DHA omega-3 i witaminy D3, ale nie są one jego najważniejszym składnikiem:

Witamina A (retinol)

140 - 330 µg
(425 - 1000 IU, 17 - 41%***)

Witamina D3 (cholekalcyferol)

1 - 2,5 µg (40 - 100 IU, 20 - 50%***)

nnkt* omega-3

225 - 310 mg

EPA (TG**)

75 - 120 mg

DHA (TG)

105 - 160 mg

*może zapewnić pełne dzienne zapotrzebowanie organizmu: *nnkt - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, **TG - trójglicerydy, ***% zalecanego dziennego spożycia

Kondycja organizmu każdego z nas różni się i właśnie dlatego tak ważne jest dostosowanie odpowiednich ilości substancji budulcowych do indywidualnych potrzeb. Służą do tego tabela i kalkulator dawkowania ».